ARC / IAM käyttöönotto ilman kertakirjautumista

Pääsynhallinnan moduulin (IAM-moduuli) asennus on osa Arter ohjelmistopäivityksiä. Sen onnistunut käyttöönotto edellyttää pääkäyttäjän toimenpiteitä.
Written by Ville Lukkaroinen
Updated 1 year ago

Pääsynhallinnan moduulin käyttöönoton myötä käyttäjätili on sidottu sähköpostiosoitteeseen. Käyttöönoton jälkeen käyttäjien tulee asettaa itselleen uusi salasana. Huomioithan että viesti salasanan asettamisesta lähtee jokaiselle käyttäjälle.

Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: ARC-pääkäyttäjä, ARC kirjautuminen käyttäen manuaalitunnuksia (käyttäjätunnus+salasana)

Pääkäyttäjän tehtävät käyttöönotossa:

1. Tarkista, että kaikilla käyttäjillä on organisaation sähköpostiosoite kirjattuna käyttäjän tietoihin ja että käyttäjälistaus on ajantasainen.

Tämä on helpoin tarkistaa ARC ylläpidosta kohdasta "käyttäjät"

2. Tiedota organisaatiotasi käyttöönotosta ja ARC sisäänkirjautumisosoitteen muutoksesta.

• Huom! päivityksen jälkeen ARC-kirjautumisosoitteen osa /loginto/ vaihtuu muotoon /oidc/
  • Esimerkki: https://fi1.architect.arter.fi/loginto/oyab -> https://fi1.architect.arter.fi/oidc/oyab

Käyttöönoton vaiheet:

1. Asennuksen ajankohdasta sopiminen asiakkaan ja toimittajan (Arter Oy) välillä
  2. Asiakas tiedottaa henkilöstöään IAM-käyttöönotosta ja tekee tarvittavat toimenpiteet
  3. Toimittaja kytkee IAM-moduulin päälle. Asennuksesta aihetuu käyttökatko.
  4. Kaikki käyttäjät asettavat itselleen uuden salasanan. Salasanan asettamisesta lähtee jokaiselle käyttäjälle automaattinen sähköpostiviesti.

Alla esimerkki sähköpostiviestistä jonka käyttäjät saavat käyttöönoton vaiheessa #4.

Linkki salasanan asettamiseen on voimassa12 tuntia. Mikäli linkin voimassaoloaika umpeutuu voi salanan asetuspyynnön uusia kirjautumissivulta kohdasta "unohditko salasanasi?"
Liittyvät artikkelit: ARC salasanan alustaminen
Käytössänne on nyt myös uusi Draw-piirtoeditori, sen voi kytkeä päälle IMS ylläpidosta: ARC piirtoeditorin valinta
Mikäli törmäät odottamattomiin teknisiin ongelmiin luothan tukipyynnön Arter tekniseen tukeen: Luo tukipyyntö