ARC / IAM käyttöönotto kertakirjautuminen (SSO)

Pääsynhallinnan moduulin (IAM-moduuli) asennus on osa Arter ohjelmistopäivityksiä. Sen onnistunut käyttöönotto edellyttää pääkäyttäjän ja SSO ylläpitäjän toimenpiteitä.
Written by Ville Lukkaroinen
Updated 9 months ago

IAM ARC päivityksen tehtävät ja ohjeet.

Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: kaikki ARC-käyttäjät. ARC kirjautuminen käyttäen SSO (kertakirjautuminen)

Pääkäyttäjän tehtävät käyttöönotossa:

1. Tarkista, että kaikilla käyttäjillä on organisaation sähköpostiosoite kirjattuna käyttäjän tietoihin ja että käyttäjälistaus on ajantasainen.

Tämä on helpoin tarkistaa ARC ylläpidosta kohdasta "käyttäjät"

2. Tuhoa lopullisesti käytöstä poistetut käyttäjät.

3. Toimita ohjeet SSO konfiguroinnista oikealla taholle ja pyydä heitä toimittamaan Arterille "Metadata URL"

4. Tiedota organisaatiotasi käyttöönotosta ja ARC sisäänkirjautumisosoitteen muutoksesta.

• Huom! päivityksen jälkeen ARC-kirjautumisosoitteen osa /loginto/ vaihtuu muotoon /oidc/
  • Esimerkki: https://fi1.architect.arter.fi/loginto/oyab -> https://fi1.architect.arter.fi/oidc/oyab

Käyttöönoton vaiheet:

1. SSO:n konfigurointi toimitettujen ohjeiden mukaisesti asiakasorganisaatiossa.
  2. Asennuksen ajankohdasta sopiminen asiakkaan ja toimittajan (Arter Oy) välillä
  3. Toimittaja kytkee IAM-moduulin päälle. Asennuksesta aihetuu käyttökatko.
  4. Kaikki käyttäjät liittävät sisäänkirjautumisen yhteydessä tilinsä ARC-ympäristöön.

Alla ohjeet käyttäjille tilin liitokseen vaiheessa #4.

1. Paina nappia, jossa lukee "ASIAKAS SSO"

Napin painalluksen jälkeen, jos sinua pyydetään kirjautumaan, käytä samoja tunnuksia kuin koneellesi kirjautuessa.

2. Seuraavaksi näet yllä olevan ikkunan. Valitse: Liitä olemassa olevaan tiliin/Add to existing account

3. Saat yllä olevan ilmoituksen. Järjestelmä lähettää sinulle sähköpostin. Mene sähköpostiisi ja hyväksy tilin yhdistäminen sähköpostissa olevasta linkistä.

HUOM! Linkki on voimassa vain viisi minuuttia!

Kun linkitys on tehty viestin kautta, järjestelmään pääsee kirjautumaan normaalisti menemällä oman ARC ympäristönne osoitteeseen.

Mikäli törmäät odottamattomiin teknisiin ongelmiin luothan tukipyynnön Arter tekniseen tukeen: Luo tukipyyntö
Käytössänne on nyt myös uusi Draw-piirtoeditori, sen voi kytkeä päälle ARC ylläpidosta: ARC piirtoeditorin valinta