IMS / Paikallinen pääkäyttäjä

Tässä artikkelissa kerrotaan mitä paikallisen pääkäyttäjän oikeudet tarkoittavat ja miten kyseiset oikeudet annetaan käyttäjälle.
P
Written by Paula
Updated 1 year ago
Tämä artikkeli on tarkoitettu: IMS-järjestelmänvalvoja

Paikallisen pääkäyttäjän oikeudet annetaan käyttäjäryhmälle, ei yksittäiselle käyttäjälle.

Näin saat lisättyä käyttäjäryhmälle paikallisen pääkäyttäjän oikeudet tiettyyn IMS-osioon:

1. Avaa esim. Prosessit-osio ja mene sille prosessihierarkian tasolle, jolle haluat antaa pääkäyttäjän oikeudet.

2. Klikkaa oikean reunan kolmea pistettä ja valitse alin toiminto "Muokkaa oikeuksia".

3. Lisää merkki ruutuun Paikallinen pääkäyttäjä sarakkeeseen sille käyttäjäryhmälle, jolle haluat antaa oikeudet:

Valitse "Korvaa oikeudet rekursiivisesti" jos haluat antaa oikeudet kaikille tasoille tästä alaspäin, tai "Tallenna" jos vain tälle yksittäiselle tasolle.

Kun antaa käyttäjäryhmälle paikallisen pääkäyttäjän oikeudet, tähän ryhmään kuuluvat voivat:

• muokata kyseisen osion oikeuksia,
  • arkistoida esim. prosessikaavioita tai dokumentteja
  • muokata dokumentin tietoja,
  • hyväksyä prosessikaavioita ja dokumentteja,
  • vaihtaa vastuukäyttäjän tai -ryhmän.

Paikallinen pääkäyttäjä saa siis samat oikeudet kuin järjestelmänvalvoja, ylläpitoasetuksia lukuun ottamatta.

Ylläpito näyttää tältä paikalliselle pääkäyttäjälle:

Järjestelmänvalvoja voi myös tehdä käyttäjäryhmästä paikallisen pääkäyttäjän toiselle käyttäjäryhmälle, jolloin he voivat hallinnoida kyseistä käyttäjäryhmää (poistaa tai lisätä käyttäjiä). Klikkaa tästä ohjeeseen.