IMS / Käyttäjäryhmien hallinnan perusteet

Käyttäjäryhmien hallinta on helppoa IMS-ylläpidon kautta. Niiden hallinta on IMS-järjestelmänvalvojan vastuulla.
Written by Liisamari Seppälä
Updated 1 year ago
Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: IMS-järjestelmänvalvojat.

IMS-ohjelmistossa käyttöoikeuksia sisältöön jaetaan käyttäjäryhmien perusteella. Siksi looginen ja ajantasainen käyttäjäryhmien hallinta on oleellinen osa IMS-pääkäyttäjän vastuuta.

Tässä ohjeessa käydään läpi miten käyttäjäryhmiä luodaan ja hallinnoidaan. Artikkelin lopussa on myös linkkejä miten voit esimerkiksi delegoida käyttäjäryhmien hallintaa.

Käyttäjäryhmiä voi olla useita, ne kannattaa nimetä itselle tutulla tavalla. Yksi tapa on nimetä käyttäjäryhmiä IMS käyttöoikeuksien mukaan.

Käyttäjäryhmät voivat olla vaikkapa Katsojat, Muokkaajat, Hyväksyjät, Pääkäyttäjät

1. Lisää käyttäjät. Ohje: Miten lisään käyttäjän IMS-ohjelmistoon?

2. Määritä ja luo käyttäjäryhmät

3. Lisää tai poista IMS käyttäjiä ryhmistä:

Videolla näet miten voit luoda uuden käyttäjäryhmän tai hallita vanhoja. Huomasithan että "käyttäjät" listauksesta voit myös nähdä ja hallita mihin käyttäjäryhmiin käyttäjä kuuluu

Huomioi oletuskäyttäjäryhmä. Ohje: miten määrittää oletuskäyttäjäryhmä