IMS / Käyttäjien lisäys

IMS käyttäjien hallintaan vaikuttaa onko organisaatiossa käytössänne kertakirjautuminen (SSO) vai IMS-ylläpidon kautta hallittavat manuaalitunnukset.
Written by Ville Lukkaroinen
Updated 1 year ago

Käyttäjät lisätään IMS-ohjelmistoon valitun käyttäjähallinnan tavan mukaisesti.

Kertakirjautumisen (SSO) ollessa käytössä synkronoidaan käyttäjät valitusta AD:sta (Active Directory). Tällöin IMS käyttäjän lisäämisen tai poistamisen voi tehdä vain organisaation AD:ta hallinnoiva taho.

Manuaalitunnuksien (käyttäjätunnus + salasana) ollessa käytössä käyttäjät lisätään ja poistetaan IMS järjestelmänvalvojien (Admin) toimesta IMS-ylläpito osiosta.

Nämä yllämainitut tavat pätevät riippumatta siitä onko käytössänne Arter IAM-moduuli vai ei.

Tämä ohje on tarkoitettu kaikille IMS-käyttäjille.

Riippumatta valitusta käyttäjähallintavasta on jokaisen IMS-käyttäjän mahdollista tarkastella ketä muita IMS-käyttäjiä ohjelmistossa on.

1. Mene IMS-ylläpitoon klikkaamlla oikeast yläkulmasta omaa profiilikuvaasi (nimikirjaimet) ja valitse "ylläpito". Näet listauksen kaikista IMS-käyttäjistä.

Käyttäjät osiosta näet listauksen kaikista aktiivisista IMS-käyttäjistä. Huomaa nimen perässä [Admin] merkintä. Tämä tarkoittaa että käyttäjä on IMS-järjestelmänvalvoja.

Käyttäjän lisäys ilman IAM käyttäjähallintamoduulia:

Muista toimitaa käyttäjätunnus ja salasana lisätylle käyttäjälle!
Huomasithan että käyttäjä lisätään automaattisesti oletuskäyttäjäryhmään.

Käyttäjän lisäys kun IAM moduuli on käytössä:

IAM käyttäjähallintamoduulin ollessa kytkettynä salasanan asettaminen on käyttäjän tehtävä. Hän saa ilmoituksen sähköpostiinsa että käyttäjätili on luotu, ilmoituksessa on linkki salasanan asettamiseen.

Artikkeleita käyttäjähallinnasta:
Miten lisätä käyttäjä IMS-järjestelmänvalvojaksi?
IMS käyttäjäryhmien hallinta