IMS / Miksi dokumenttiä ei voi muokata?

Joskus IMSiä käyttäessä saattaa törmätä tilanteeseen, jossa et voi muokata dokumenttiä. Tähän on muutama mahdollinen syy.
IT
Written by Iiro Toivo
Updated 2 years ago
Tämä ohje on tarkoitettu muokkaajille

1. Dokumentti ei ole versioitava, ohje tämän korjaamiseen löytyy artikkelistamme "Miten päivitetään verkkodokumentti?"

2. Toinen henkilö on muokkaamassa dokumenttiä. Tämän tunnistaa dokumentin päällä olevasta viestistä:

Jos klikkaat käyttäjän nimeä, voit lähettää hänelle suoraan viestin IMSissä. Voit valita viestin lähteväksi myös sähköpostilla

3. Käyttäjällä ei ole oikeuksia dokumentin muokkaamiseen.

Jos käyttäjällä ei ole toiminnot- valikossa tai muualla mitään painiketta dokumentin muokkaamiseen, hänellä ei ole tarvittavia oikeuksia

Pyydä pääkäyttäjää tai paikallista pääkäyttäjää lisäämään muokkausoikeus

4. Dokumentti on tiedostomuotoa, jossa muokkaus ei ole mahdollista

IMSim avulla voi muokata suoraan verkkodokumentteja ja O365 (Office, Excel, Powerpoint)- tiedostoja. Jos dokumentti on esimerkiksi kuva- tai pdf- tiedosto, muokkaus IMSin kautta ei ole mahdollista. Tunnistat eri dokumenttityypit IMSin pikakuvakkeista:

PDF:

Kuvatiedosto:

Linkki:

Office- malleja ei myöskään voi muokata IMSissä. Ne näyttävät pikakuvakkeissa normaaleilta Office- dokumenteiltä

Saat selville tallennetun tiedoston tyypin lataamalla sen IMSistä ja katsomalla tiedoston päätettä