IMS / IAM käyttöönotto kertakirjautuminen (SSO)

Pääsynhallinnan moduulin (IAM-moduuli) asennus on osa Arter ohjelmistopäivityksiä. Sen onnistunut käyttöönotto edellyttää pääkäyttäjän ja SSO ylläpitäjän toimenpiteitä.
Written by Ville Lukkaroinen
Updated 9 months ago

Päivityksen tehtävät ja ohjeet.

Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: kaikki IMS-käyttäjät. IMS kirjautuminen käyttäen SSO (kertakirjautuminen)

Pääkäyttäjän tehtävät käyttöönotossa:

1. Tarkista, että kaikilla käyttäjillä on organisaation sähköpostiosoite kirjattuna käyttäjän tietoihin ja että käyttäjälistaus on ajantasainen.

Tämä on helpoin tarkistaa IMS ylläpidosta kohdasta "puhelinluettelo"

2. Tarkista että kaksi käyttäjää eivät jaa samaa sähköpostiosoitetta. Huom! Muista tarkistaa myös "poistetut käyttäjät".

Helpointa on tehdä tämä toiminnon kautta: ylläpitotoimenpiteet-> "käyttäjät joilla on identtinen sähköpostisoite"

3. Tiedota organisaatiotasi käyttöönotosta. Toimita ohjeet SSO konfiguroinnista oikealla taholle ja pyydä heitä toimittamaan Arterille "Metadata URL"

Käyttöönoton vaiheet:

1. SSO:n konfigurointi toimitettujen ohjeiden mukaisesti asiakasorganisaatiossa.
  2. Asennuksen ajankohdasta sopiminen asiakkaan ja toimittajan (Arter Oy) välillä
  3. Toimittaja kytkee IAM-moduulin päälle. Asennuksesta aihetuu käyttökatko.
  4. Kaikki käyttäjät liittävät sisäänkirjautumisen yhteydessä tilinsä IMS-ympäristöön.

Alla ohjeet käyttäjille tilin liitokseen vaiheessa #4.

1. Paina nappia, jossa lukee "ASIAKAS SSO"

Napin painalluksen jälkeen, jos sinua pyydetään kirjautumaan, käytä samoja tunnuksia kuin koneellesi kirjautuessa.

2. Seuraavaksi näet yllä olevan ikkunan. Valitse: Liitä olemassa olevaan tiliin/Add to existing account

3. Saat yllä olevan ilmoituksen. Järjestelmä lähettää sinulle sähköpostin. Mene sähköpostiisi ja hyväksy tilin yhdistäminen sähköpostissa olevasta linkistä.

HUOM! Linkki on voimassa vain viisi minuuttia!

Kun linkitys on tehty viestin kautta, järjestelmään pääsee kirjautumaan normaalisti menemällä oman IMS ympäristönne osoitteeseen.

Mikäli törmäät odottamattomiin teknisiin ongelmiin luothan tukipyynnön Arter tekniseen tukeen: Luo tukipyyntö
Käytössänne on nyt myös uusi Draw-piirtoeditori, sen voi kytkeä päälle IMS ylläpidosta: IMS piirtoeditorin valinta