IMS / Yläpalkin ulkoiset linkit

Ohje kuinka otat käyttöön yläpalkin ulkoiset linkit
Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: IMS-pääkäyttäjä

Esimerkkikuva yläpalkin ulkoisista linkeistä

IMS-ohjelmiston yläpalkkiin on mahdollista lisätä linkkejä ohjelmiston ulkopuolisiin kohteisiin. Näitä ovat esimerkiksi organisaation intranet-sivut, hyödylliset web-sivut tai vaikkapa linkit ulkoisiin tiedostoihin.

Yläpalkin ulkoisten linkkien käyttöönotto

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta nimikirjaimiasi ja valitse Ylläpito
  2. Valitse vasemmasta valikosta Järjestelmän asetukset
  3. Valitse Yläpalkin painikkeideiden muokkaus
  4. Aseta ruksi kohtaan Näytä intraosio ja paina Tallenna
  5. Lataa sivu uudelleen (pikanäppäin F5) ja tämän jälkeen yläpalkissa pitäisi näkyä kynän kuvake.

Yläpalkin ulkoisten linkkien lisääminen ja muokkaaminen

Esimerkkikuva yläpalkin linkkien muokkaustilasta

1. Mene linkkien muokkaustilaan klikkaamalla yläpalkista kynän kuvaketta
  2. Lisää uusi linkki täyttämällä kohdat Linkin osoite, Linkin teksti, valitsemalla Kohde ja syöttämällä Järjestys ja klikkaa Tallenna muutokset
  3. Kun linkki on lisätty valitse Määritä oikeuksia ja valitse listasta ryhmä jolle haluat linkin olevan näkyvillä. Tämän jälkeen paina Tallenna ja Jatka

Jos haluat muokata olemassa olevien linkkien tekstejä, kohdetta tai järjestystä, niin tee halutut muokkaukset ja sen jälkeen paina Tallenna muutokset. Jos haluat poistaa olemassa olevia linkkejä, niin laita ruksi poistettavaan linkkiin ja paina Tallenna muutokset. Katso tarvittaessa esimerkkiä yllä olevasta esimerkkikuvasta.

Huomioita

Jos linkkeinä käytetään esimerkiksi vain organisaation omassa verkossa toimivia linkkejä, niin käyttäjän on oltava tuossa samassa verkossa. Toimiakseen linkin tulee aueta käyttäjän koneella IMS-ohjelmiston ulkopuolellakin.

Jos teet file-tyyppisiä linkkejä perehdy niiden toiminnallisuuteen tarkemmin. File-tyyppisten linkkien toimivuus riippuu paljolti käytettävästä selaimesta sekä sen turva-asetuksista.