IMS / Automaattisten ohjelmistopäivitysten (Evergreen) käyttöönotto

Tämän ohjeen avulla otat käyttöön automaattiset päivitykset IMS-ohjelmistossanne.
OR
Written by Olli Ruotsalainen
Updated 2 years ago
Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: IMS SaaS -asiakas, IMS pääkäyttäjät

Evergreen (ikivihreä) on palvelu, joka mahdollistaa automaattiset IMS-ohjelmistopäivitykset. Päivitykset suoritetaan automaattisesti yöllä (kello 03:00 - 05:00 välillä). Päivityksen aikana ohjelmistoon kohdistuu pienimuotoinen käyttökatko, mutta katkon aiheuttaman harmin minimoimiseksi ne tapahtuvat aina yöaikaan.

Automaattiset päivitykset ovat käytössä vain SaaS-palveluna saatavassa IMS-ohjelmistossa. Ohjelmiston on oltava vähintään versiossa 20.5.0. Jos tarvitsette tätä varten päivityksen ohjelmistoonne, luo tukipyyntö Tekniseen tukeemme.

Käyttöönotto

Näin otat palvelun käyttöön IMS-ohjelmistossanne.

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta nimikirjaimiasi ja valitse Ylläpito
  2. Valitse vasemmasta valikosta Jarjestelmän asetukset
  3. Valitse Automaattinen ohjelmistopäivitys ja ylläpitotoiminnot
  4. Laita ruksi ruutuun Salli automaattiset ohjelmistopäivitykset yöaikaan
  5. Valitse Tallenna

Huomio: Jos Suorita tietokannan ylläpitotoiminnot tähän kellonaikaan on ajoitettu automaattisten ohjelmistopäivitysten (yöaikaan 03:00-05:00) kanssa päällekäin, niin vaihda kellonaika kentästä esimerkiksi oletusarvoon 02:30.

Lisäksi, jos käytössänne on ulkoisia tietolähteitä ja niiden päivittäminen tapahtuu yöllä samaan aikaan automaattisten ohjelmistopäivitysten kanssa, ohjelmisto antaa alla olevan ilmoituksen:

Tässä tilanteessa suosittelemme tarkistamaan ja tarvittaessa muokkaamaan tietolähteiden automaattisen päivittämisen asetuksia. Alla esimerkkikuva.