ARC / Kentän ja pudotuslistan luominen

ARCissa kentän ja siihen liitettävän pudostulistan voi luoda useassa eri sisältöosiossa
Written by Ville Lukkaroinen
Updated 1 year ago

Kun haluat lisätä kentän ja siihen liitettävän pudotuslistan  voit luoda sen suoraan ARC mallille kuten ohjeessa: Kentän lisääminen mallille tai voit luoda pudotulistoja ja kenttiä ARCin rakenne osion kautta, tätä kautta voit myös hallita kenttiä ja pudotuslistoja. Lisäksi näet missä ne ovat käytössä.

Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: ARC-pääkäyttäjät, ARC-muokkaajat

Tässä ohjeessa luodaan käyttöön pudotuslista ja liitetään se kentälle.

1. Klikkaa rakenne -osiosta pudotuslistat ja valitse oikeasta yläkulmasta "+lisää"

2. Anna pudotuslistalle nimi, kuvaus ja arvot. Pudotuslistan värejä ja ikoneja voit muotoilla vapaasti kuvake tekstin alta. Kun olet valmis paina "tallenna".

3. Navigoi rakenne > kentät ja valitse oikeasta yläkulmasta "+lisää"

4. Anna kentälle nimi ja kuvaus. Valitse kentän tyypiksi "pudotulista" ja valitse pudotuslista kentälle, juuri luomasi pudotuslistan löydät sen nimen avulla. Kun olet valmis paina "tallenna".

Voit valita käytetäänkö kenttää taulukon yhteenvedossa. Jos valitse tämän vaihtoehdon näet taulukolla, jossa kenttä on käytössä, yhteenvetorivillä kuinka monta pudotuslistan arvoa on valittuna esim. A 3, B 2, C 15.

Kun tarkastelet luomiasi kenttiä "Kentät" -osion kautta näet missä ne ovat käytössä. Alla näet esimerkin jossa tämä kenttä (sekä pudotuslista) on lisätty Palvelut mallille josta se on periytynyt käyttöön Palvelusalkku taulukolle.

Did this answer your question?