IMS / Raportin tilastointi (määrä per kk)

Kuinka näyttää raporttien määrä kuukausitasolla pylväskuvaajana?
OR
Written by Olli Ruotsalainen
Updated 2 years ago
Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: IMS raporttien ylläpitäjä, IMS pääkäyttäjä

Muutamalla peruskyselyllä ja niitä soveltamalla saa halutut raporttitiedot vietyä IMS-mittareille ja näin mittarit päivittyvät automaattisesti.

Raporttikyselyn luonti:

1. Avaa haluttu raporttipohja ja valitse toiminnoista (3 pistettä) Tilastoi raportteja -toiminto.

2. Luo uusi kysely -toiminto avaa Kyselyn määrittely -ikkunan.

3. Tallenna-toiminnon jälkeen voi testata Päivitä tulokset -toimintoa ja varmistaa, että tuloslistassa näkyy halutut luodut raportit.
  4. Paina kyselyn otsikon vieressä nuolivasemmalle-painiketta, jolloin palaat takaisin kyselyjen yhteenvetosivulle.
  5. Toimenpiteet-kohdan ensimmäinen toiminto on Vie alkeistiedoksi (Huom! Toiminnon näkyminen vaatii IMS Järjestelmävalvoja -oikeudet).

6. Avautuvassa valikossa voidaan tehdä mittarointia varten asetukset. Tässä esimerkissä valitaan ao. vaihtoehdot:
    a.  Mittausväli: Kuukausi
    b.  Luo myös mittari: valittu

ja lopuksi valitaan Vie alkeistiedoksi.

IMS luo Mittarit-osioon alkeistietopuuhun uuden alkeistiedon sekä mittaripuuhun oletusarvoilla näytettävän mittarin. Seuraavat toimenpiteet yleensä ovat alkeistiedon muokkaaminen mm. nimi ja sijainti alkeistietopuussa sekä mittarin muokkaaminen mm. sijainti mittaripuussa sekä mittarin ulkoasun muuttaminen sekä mahdollisesti esim. tavoiterajan asettaminen.

Esimerkki seurattavasta mittarista, jonka määrätieto tulee täytettyjen raporttien määrästä