IMS / Raportin tilastointi (yhteenveto)

Kuinka valita itse hakutuloksissa näytettävät kentät?
Updated 2 years ago

Muutamalla peruskyselyllä ja niitä soveltamalla saa halutut raporttitiedot näkyviin kerralla ja vietyä tiedot tarvittaessa myös IMS-mittareille ja näin mittarit päivittyvät automaattisesti.

Hyvillä kyselyillä, joissa on itse valitut kentät saa kerralla näkymän raporttien kokonaisuuteen ja yksittäisiä raportteja ei tarvitse availla tiedon etsimistä ja keräämistä varten.

Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: IMS raporttien ylläpitäjät, IMS-pääkäyttäjät

Raporttikyselyn luonti

1. Avaa haluttu raporttipohja ja valitse toiminnoista (3 pistettä) Tilastoi raportteja -toiminto.

2. Luo uusi kysely -toiminto avaa kyselyn määrittely -ikkunan.

a. Valitse tarvittavat kyselyehdot ja -rajaukset esim. pudotuslista-arvoihin tai aikarajaus.

b. Tulosten esittäminen kohdasta valitaan Valitse esitettävät kentät -valinta.

c. Lisää kyselyn tuloksissa näytettävät kentät pudotuslistasta. Jokainen lisättävä kenttä tulee tuloksiin omaksi sarakkeeksi.

Alla olevassa esimerkissä seuraavat: Otsikko, Tila, Ehdottaja, Kuvaus ehdotuksesta, Toteutetaanko?, Kommentit, Kustannukset [eur], Työmäärä [h].

3. Tallennuksen ja Päivitä tuloksen valintojen jälkeen voi tarkastaa, että kaikki tarvittavat kentät näkyvät yhteenvedossa ja mahdolliset ehdot rajaavat tulokset haluttuihin raportteihin.

4. Palataan kyselyiden yhteenvetosivulle, jossa yhteenvetotiedot voi halutessaan viedä:

a. Exceliin jatkokäsittelyyn:

b. IMS mittareiden alkeistiedoksi, jolloin voidaan näyttää mittarissa mm. raportteihin tallennettuja lukutietoja:

c. Kyselyn avaaminen näyttää kyselytuloksen. Tämän tuloksen voi ”maalata hiirellä” ja leikepöytäkopioinnilla siirtää esim. PowerPointiiin.

”Maalaus” IMSissä ja CTRL+c:

Lopputulos PowerPointissa, jossa myös linkit suoraan yksittäisiin raportteihin (Otsikko-kenttä):