IMS / Raportin tilastointi (kyllä vs. ei -piirakka)

Kuinka käyttää raporttiehtoja tulosten suodatukseen ja etsiä täytetyt raportit, joissa on valittu kyllä tai ei tieto?
P
Written by Paula
Updated 2 years ago

Muutamalla peruskyselyllä ja niitä soveltamalla saa halutut raporttitiedot vietyä IMS-mittareille ja näin mittarit päivittyvät automaattisesti.

Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: IMS raporttien ylläpitäjät, IMS-pääkäyttäjät

Raporttikyselyn luonti

1. Avaa haluttu raporttipohja ja valitse toiminnoista (3 pistettä) Tilastoi raportteja -toiminto.

2. Luo uusi kysely -toiminto avaa kyselyn määrittely -ikkunan:

a. Kysely 1 – tapaukset, joissa vastattu kyllä

b. Kysely 2 – tapaukset, joissa vastattu ei (kyselyn pohjaksi kannattaa kopioida edellisen a-kohdan kysely Toimenpiteet>>Kopioi kysely ja muuttaa nimi sekä ehto sopivaksi)

3. Palataan kyselyiden yhteenvetosivulle ja tehdään alkeistietojen viennit (ilman mittareiden luontia).
Huom! Toiminnon näkyminen vaatii IMS Järjestelmävalvoja -oikeudet.

4. Avautuvassa valikossa voidaan tehdä mittarointia varten asetukset. Tässä esimerkissä valitaan ao. vaihtoehdot:

a. Mittausväli: Kuukausi

b. Luo myös mittari: Ei valittu

Lopuksi valitaan Vie alkeistiedoksi ja toistetaan samat asetukset myös Ei-kyselylle.

5. Seuravaksi alkeistietopuussa siirretään IMS:n luomat alkeistiedot oikeaan paikkaan ja muokataan nimi käyttöön sopivaksi.

6. Tämän jälkeen luodaan piirakka-tyyppinen kuvaaja, jossa näytetään ko. alkeistiedot.
Huom! Alkeistietoerottimena pitää käyttää puolipistettä (;).

Esimerkki seurattavasta mittarista, jonka määrätieto tulee täytettyjen raporttien määrästä: