Välitason luominen IMS:n prosessihierarkiassa

IMS:n prosessit -osiossa on mahdollista siirtää kuvattu prosessi tasoa alemmas ja luoda uusi välitaso prosessihierarkiaan.
Written by Tomi Saarinen
Updated 2 years ago
Tämä artikkeli on tarkoitettu: IMS-järjestelmänvalvoja

Prosesseja on mahdollista siirtää IMS:ssä tasoa alemmas "Lisää uusi välitaso" -toiminnon avulla. Välitason avulla prosessi siirtyy hierarkiassa uuden luotavan prosessin alle, joka mahdollistaa esimerkiksi prosessin jakamisen useampaan osaan. Toimintoa käytetään yleisesti tilanteissa, jossa prosessikuvaus on niin suuri, että se pitää jakaa useampaan osaan tai esimerkiksi, jos prosessikuvauksia laajennetaan koskemaan esimerkiksi useamman eri maan toiminnan kuvaamista. 

Tässä artikkelissa teemme väliprosessin prosessikarttaan, mutta väliprosessin luominen siis onnistuu mille tasolle vain.

Väliprosessi luodaan menemällä prosessiin > valitsemalla kolme pistettä (toiminnot) > "Luo uusi väliprosessi"

Huom! Seuraavaksi tehtävää toimintoa ei voi peruuttaa. Prosessi siirtyy hierarkiassa yhden tason alemmaksi.

Huom! Älä poista piirtoalueelle ilmestyvä kuviota. Prosessikuvaus on siirretty tämän kuvion alle.

"Luo uusi väliprosessi" toimintoa painamalla IMS varoittaa, ettei toimintoa voi peruuttaa. Kun tuon varoitusviestin hyväksyy, menee IMS prosessin muokkaustilaan ja piirtoalueelle on syntynyt yksittäinen vaihekuvio, joka saa nimensä siirretyn prosessin mukaisesti. Tämän kuvion alla on koko prosessin sisältö, joten sitä ei tule poistaa. Prosessin voi nimetä uudelleen tuplaklikkaamalla sitä tai kyseisen kuvion tyyppiä voi vaihtaa esimerkiksi "prosessi oikealle" kuvioon. Tämän jälkeen piirtoalueelle voidaan lisätä myös muita kuvioita.

Did this answer your question?