IMS / Prosessin siirtäminen tai kopioiminen prosessileikepöydän avulla

Tässä artikkelissa käydään läpi miten prosessileikepöydällä voi siirtää tai kopioida IMS prosessin
IT
Written by Iiro Toivo
Updated 1 year ago
Tämä ohje on tarkoitettu muokkaajille

IMSin "toiminnot"- valikossa on "Prosessileikepöytä"- toiminto, jonka avulla voit siirtää prosesseja paikasta toiseen IMSinne sisällä.

1. Prosessien kopiointi tai siirtäminen

Klikatessasi sitä, avautuvat vaihtoehdot "Kopioi" ja "Leikkaa"

"Kopioi"- toiminto tekee uuden kopion valitusta prosessista, sen kaikista aliprosesseista, vaiheiden kuvauksista ja mahdollisista linkeistä. Alkuperäinen prosessi ja sen aliprosessit jäävät paikalleen.

Tämä toiminto kopioi vain prosessin viimeisimmän version

"Leikkaa"- toiminto tekee muuten samat asiat, mutta kun prosessi liitetään toisaalle, alkuperäinen prosessi ja sen aliprosessit siirtyvät kokonaan uuteen paikkaan ja alkuperäiset "poistuvat". Leikatessa prosessin vanhemmat versiot ja historiatiedot siirtyvät prosessin mukana uuteen paikkaan.

2. Prosessien liittäminen

Prosesseja voi liittää vain tyhjiin prosessikaavioihin
Prosesseja ei voi kopioida tai siirtää suoraan omiksi aliprosesseikseen

Siirry prosessikartalla haluamaasi kohteeseen. Varmista, että prosessia ei ole kuvattu.

Paina taas "Toiminnot"-valikosta "prosessileikepöytä". Vaihtoehtona on nyt vain "liitä".

Tuota klikatessasi leikattu tai kopioitu prosessi ilmestyy  valitsemaasi paikkaan. Jos kopioit prosessin, sille määräytyy uusi prosessi ID. Leikatun prosessin ID pysyy samana.

Voit tämän jälkeen halutessasi muuttaa prosessin vastuuhenkilön normaaliin tapaan "toiminnot"- valikosta.