IMS / Prosessien tekstit eriävät katselu- ja muokkaustilassa

Jos objekteihin laitetut tekstit käyttäytyvät eri tavalla muokkaus- ja katselutilassa, syy saattaa löytyä asetuksista
IT
Written by Iiro Toivo
Updated 2 years ago
Tämä ohje on tarkoitettu pääkäyttäjille

Asiakkaillamme tulee aika- ajoin vastaan tilanteita, joissa he eivät saa muokattua objektiensa tekstejä haluamallaan tavalla.

Muutamia mahdollisia ilmenemistapoja:

1. Vaikka objektin tekstit keskittää muokkaustilassa, muutokset eivät tallennu ja teksti näkyy väärin katselutilassa

2. Fontti muuttuu muokkaus- ja katselutilan välillä

3. Tekstiä ei voi sovittaa objektiin vaan se menee reunojen yli

Syynä tähän on luultavasti ylläpidosta määritelty "Ota käyttöön yhtenäiset kielikäännökset"- toiminto. Tämä toiminto pakottaa kaikki kielikäännökset näyttämään samanlaisilta ja ylikirjoittaa editorissa tehdyt muutokset muotoiluun.

Asian tarkistaminen:

1. Mene ylläpito- osioon

2. Valitse "Järjestelmän asetukset" ja avaa sieltä "Prosessit"- osio.

Jos "Ota käyttöön yhtenäiset kielikäännökset"- asetus on päällä, ota se pois päältä ja tallenna.

Mene tämän jälkeen testaamaan toimivatko prosessien tekstit normaalisti.