IMS / Kuvioiden muuttaminen linkiksi Blueprint-editorissa

IMS:ssä lähes minkä tahansa kuvion saa toimimaan linkkinä.
Written by Tomi Saarinen
Updated 2 years ago
Tämä artikkeli on tarkoitettu: IMS-muokkaajat

IMS:ssä pystyy muuttamaan lähes minkä tahansa kuvion toimimaan suorana linkkinä johonkin toiseen IMS:n tai IMS:n ulkopuolella olevaan sisältöön. Tämän tekeminen poistaa kuviosta mahdolliset muut ominaisuudet, esimerkiksi vaiheiden kuvaukset tai mahdollisuuden rakentaa hierarkiaa prosessille.

Kuvion muuttaminen linkiksi tapahtuu prosessin muokkaustilassa. Muokkaa prosessikaaviota > lisää uusi kuvio, jonka haluat toimivan linkkinä > paina lisättyä kuviota hiiren oikealla ja valitse "Muuta linkiksi". Linkki kuvioon ei suoraan pysty kirjoittamaan, vaan se saa nimensä seuraaassa vaiheessa.

Huom! Vain äskettäin lisätyn kuvion voi muuttaa linkiksi. Kuvio tulee lisätä ja muuttaa linkiksi ennen kuin prosessin tallentaa.

Tämän jälkeen tallenna prosessi ja poistu prosessin muokkaustilasta takaisin katselutilaan. Kuvioon pääsee linkittämään sisältöä painamalla linkkikuvion vasemmasta alareunasta, painamalla sinistä symbolia. Tämä avaa uuden ikkunan, jossa päätetään mihin sisältöön kuvio halutaan linkittää. Linkkikuvio saa nimensä joko siihen linkitetyn sisällön perusteella tai ulkoisissa linkeissä kuvion voi itse kirjoittaa.

Huom! Prosessin tulee olla "Ei hyväksytty" tilassa, jotta linkin pystyy lisäämään tai muokkaamaan. Hyväksytystä prosessista pitää tehdä "Ei hyväksytty"-versio, jotta linkkiä pääsee taas muokkaamaan.

Kuvio toimii kuten "Prosessilinkki"-kuvio, mutta tällä tavalla lähes minkä tahansa kuvion saa toimimaan samalla tavalla.

Linkki prosessilinkki-kuvion käyttöön: Prosessilinkki-kuvion käyttäminen

Did this answer your question?