IMS / ARC: Oman kuviopaketin luonti

Blueprint prosessieditorissa voit luoda oman paketin johon voit lisätä haluamasi kuviot.
Written by Ville Lukkaroinen
Updated 1 year ago

IMS- ja ARC-ohjelmistossa Blueprint-prosessieditori tarjoaa käyttäjälle useita eri paketteja joissa on omat kuvionsa. Näistä paketeista voi yhdistää muokatun paketin jossa on halutut kuviot. Voit myös nimetä kuviot uudelleen.

Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: IMS-pääkäyttäjät, IMS-muokkaajat, ARC-pääkäyttäjät, ARC-sisällön luojat, ARC-muokkaajat

Katso alta video sekä kuvalliset ohjeet, kuinka luot oman kuviopaketin.

1. Mene Blueprin prosessieditoriin eli prosessin tai kaavion muokkaustilaan.

2. Valitse haluttu kuvio ja klikkaa sitä luodaksesi se piirtoalueelle.

3. Voit nimetä kuvion uudelleen tuplaklikkaamalla sitä, tämä tulee kuvion nimeksi omaan pakettiisi.

4. Avaa kontekstivalikko hiiren oikealla näppäimellä ja valitse "lisää pakettiin". Voit luoda uuden paketin tai lisätä kuvion jo olemassa olevaan pakettiin.

Huomaathan että itse luomasi kuviopaketit eivät ole henkilökohtaisia vaan ne näkyvät myös muille proessieditorin käyttäjille.

5. Uudet luodut kuviopaketit ilmestyvät jo käytössä olevien kuviopakettien alle. Voit poistaa kuvion paketista klikkaamalla sitä hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla "poista kuvio paketista"