IMS / Kuvien koon ja paikan hallinta verkkodokumentissa

Voit määrittää kuvan paikan sekä koon verkkodumentissa
Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: IMS-muokkaajat, IMS-pääkäyttäjät

Kuvan koon ja paikan hallinta (kuva tekstin yhteydessä)

1. Kuvan ominaisuuksia voi säätää aktivoimalla kuvan ja painalla hiiren 2. painiketta, jotta pääsee valitsemaan Kuvan ominaisuudet -toiminnon

2. Kuvan ominaisuudet -ikkunassa voi muuttaa näytettävän kuvan mm. kokoa ja paikkaa sekä tekstin sovittumista kuvan ympärille:

1. Leveys: Voit määrätä pikseleiden määrällä kuinka leveänä kuva näytetään. Oletuksena kuvasuhde on lukittuna eli leveyden muutos muuttaa samassa suhteessa kuvan korkeutta
    Vinkki: käytä lukua 700, jos haluat kuvan näkyvän A4-tulosteessa sivun levyisenä marginaalien kanssa
  2. Vaakatila/Pystytila: Voit määrätä pikseleiden määrällä kuinka paljon vapaata tilaa on kuvan ja tekstin välillä.
  3. Kohdistus: Oletuksena teksti ”väistää” kuvaa, mutta kohdistamalla kuvan vasemmalle tai oikealle saadaan teksti ohjattua kuvan ympärille
Esim. asetuksilla leveys: 350, vaaka-ja pystytila: 25 ja kohdistus: vasemmalle

Kuvan koon ja paikan hallinta (taulukon avulla)

1. Luo verkkodokumenttiin taulukko Taulu-painikkeella Esim. Rivit: tarvittava määrä, Sarakkeet: tarvittava määrä, Leveys: 700 ja Rajan paksuus: 0

2. Valitse taulukon solu, johon haluat lisätä kuvan ja tuo kuva käyttämällä Lisää IMS kuva- tai Kuva-painiketta

3. Valitse tuotu kuva ja muuta leveys sopivaksi, jotta kuva mahtuu taulukkoon Esim. jos sarakkeita luotu aluksi 2, niin Leveys: 350 eli puolet taulukon leveydestä

Esim. Näkymä muokkaustilassa asetuksilla rivejä: 1, sarakkeita: 2, leveys: 700 ja rajan paksuus: 0 sekä kuvan leveys: 350. Tallennuksen jälkeen taulukon solurajoja ei näytetä katsojille, koska rajan paksuus on nolla.

Liittyvät artikkelit: Kuvan tuonti IMS verkkodumenttiin