ARC / Taulukon sarakkeiden järjestyksen ja näkyvyyden muokkaus

Voit muokata taulukon sarakkeiden järjestystä ja näkyvyyttä muokkaamalla taulukon perustietoja.
Written by Ville Lukkaroinen
Updated 2 years ago

ARC-taulukon perustietoja muokkaamalla voit valita mitä sarakkeita taulukolla näkyy, eli mitä kenttiä sillä on käytössä ja missä järjestyksessä nämä kentät ovat. Tämä ohje koskee ominaisuustaulukkoa, eli taulukkoa jonka jokainen rivi kuvaa yhtä ARC-ohjelmiston elementtiä.

Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: ARC-pääkäyttäjät, ARC-muokkaajat

1. Muokataksesi taulukon sarakkeita mene haluamallesi taulukolle ja klikkaa "muokkaa perustietoja".

Täältä pääset muokkaamaan erilaisia perustietoja taulukolta kuten nimeä, kuvausta jne. Tässä ohjeessa keskitymme "sarakkeet" -osioon.

2. Sarakkeiden järjestäminen onnistuu raahaamalla saraketta järjestele -painikkeella (ikoni: monisuuntainen nuoli) haluttuun kohtaan listassa.

3. Lisätäksesi sarakkeen scrollaa taulukon pohjalle ja paina "+ Lisää" -painiketta. Jos haluat lisätä kentän tulee se jo olla luotuna. Huomioi myös "peri kentät malleilta" valinta.

Sarakekentän lisäämisen sijaan kentät voi asettaa periytymään ominaisuustaulukon valituilta malleilta. Siten kaikki ne kentät, jotka on asetettu malleille tulevat olemaan samat kuin ne kentät jotka näkyvät taulukon sarakkeina.

Esimerkiksi lisättäessä uusi kenttä mallille mallin perustietojen kautta, sama kenttä tulee näkyviin automaattisesti myös mallin taulukolle, jos taulukolla on päällä kenttien periytyminen. Tämän voi asettaa päälle valitsemalla "Peri kentät malleilta". Useimmissa tapauksissa taulukon kentät on hyödyllistä lisätä tällä tavoin kuvattavan ARC mallin taulukolle.
Liittyvät artikkelit: Kentän lisääminen mallille