ARC / Sisällön luoja & muokkausoikeudet

JA
Written by Jesse Aho
Updated 1 month ago
Kenelle tämä ohje on tarkoitettu: ARC muokkaajat, ARC pääkäyttäjät

Lisenssityyppi: Muokkaaja
Rooli: Sisällön luoja

Sisällön luojalla ei ole oletuksena oikeutta muokata mitään olemassaolevaa sisältöä, ainoastaan luoda uusia elementtejä tai kaavioita. Tieto, jolla käyttäjälle voidaan antaa muokkausoikeus on "omistaja".

Esimerkiksi menemällä taulukolle ja painamalla muokkauksen vieressä olevaa pientä nuolta ja valitsemalla "muokkaa perustietoja" aukeaa näkymään myös omistajien valinta.

Käyttäjän tulee olla omistaja tai kuulua ryhmään joka on omistajana, jotta muokkausoikeus on olemassa.
Taulukolle annettu omistajuus antaa käyttäjälle oikeuden käsitellä tietoja vain kyseenomaisessa taulukossa oleviin kenttiin elementtien osalta. Mikäli halutaan antaa käyttäjälle oikeus johonkin jo piirrettyyn kaavioon tai yksittäiseen elementtiin, tulee myös niiden perustietojen muokkauksesta asettaa omistajuus oikein.

Pääkäyttäjä pystyy asettamaan omistajuuden myös massana vasemman reunan listauksesta. Esim. taulukot listauksesta voi ruksia haluamansa taulukot ja painaa tämän jälkeen ruudun alareunaan avautuvasta listauksesta "aseta omistajat".
Listauksessa on myös hakuehtoja käytettävissä valintojen rajaamiseksi.